Тук расте бъдещето на България и ние доказахме, че светът

...
 Тук расте бъдещето на България и ние доказахме, че светът
Коментари Харесай

Супермодерно българско училище се намира в 18-хиляден град

 Тук пораства бъдещето на България и ние доказахме, че светът е променим, сподели шефът на СУ „ Христо Ботев “ в... град Карнобат. Високите технологии и приятната атмосфера в обновеното СУ „ Христо Ботев “ карат децата да учат и да се забавляват по едно и също време с това, възкликна водещият на „ Здравей, България “ по Нова телевизия Виктор Николаев. Това съгласно репортера Живко Константинов е учебно заведение - знамение.

 Супермодерното българско учебно заведение се намира в 18-хиляден град. Над 800 възпитаници и 94 учители влизат в образователните кабинети. „ Спомням си учебното заведение преди ремонтите. Стените бяха сиви, а чиновете - остарели. Беше тъмно, а в този момент е отпускащо. Ние се усещаме тук като вкъщи си “, споделя единадесетокласничката Константина Клинкова. След като вкараха дъските с маркери, бяхме доста сюрпризирани, а в този момент с интерактивните сме още повече, прибавя съученичката й Юлияна Гърбова. „ Най-ценното е това, че обменяме хрумвания с учителите си. Това е учебното заведение на бъдещето “, сподели пък Тамер Терзиев.

Младежи завладяват програмирането с национална стратегия „ Обучение за IT кариера ”

 Четвъртокласниците от карнобатското учебно заведение към този момент умеят да програмират. Даниела от 4 клас, споделя, че това е доста занимателно. Децата ще ви убедят, че могат да програмират, прибавя началният преподавател Ваня Лолова. Програмирам анимация с чудовища и извънземни, изяснява Митко. Лаптопите в учебното заведение са по-мощни даже от компютъра ми в офиса, призна репортерът Живко Константинов.

 В учебния кулоар децата си имат пъстър отзивчив ъгъл. В приятна среда могат да гледат филми или просто да си приказват. В час по математика пък всички деца са с телефони. Те обаче не са неразрешени. С помощта на високите технологии може да се видят решенията на дилемите, които учениците дават, изяснява учителката по математика Ганка Радева. Таблетите по биология пък даже са наложителни, както и макетите на човешкото тяло. В учебното заведение има и професионален микроскоп, с който децата изследват бактерии. В конферентната зала се вършат концерти и презентации на ученическите планове, прожектират се уроци и просветителни филми. С тези интерактивни дъски часовете стават по-забавни и по този начин запомняме повече неща, споделя Марина Димитрова от 8 клас.

 В учебното заведение построяват и асансьор, с цел да може възпитаници с увреждания да имат достъп до класните стаи. Преди 4 години нямаше асансьор и нейните родители я носеха на ръце по етажите, където имаше часове, споделя психологът Жулиета Трифонова.

Учителите и класните стаи по света

 Как едно 90-годишно учебно заведение се трансформира във високотехнологично? Това е поради учителите и шефовете, а те пишат план след план и печелят пари, които влагат. Пишем по два-три плана годишно и най-малко по един печелим, споделя учителката по география Ирина Скарлатова. Тя е и член на плановата комисия в учебното заведение. На външно оценяване след 7 клас и на държавните зрелостни изпити резултатите са с една единица по-високи от предходната година, сподели заместник-директорката Константина Стоянова. „ Това е знамение, тъй като тук пораства бъдещето на България – децата. Светът е променим и ние го потвърждаваме “, сподели пък шефът на СУ „ Христо Ботев “ Иван Стоянов.

Единственото у нас учебно заведение за планински водачи се намира в Троянския балкан

Инфо: www.flagman.bg

Видео: Нова Телевизия

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР